Workshop

WORKSHOP

SPECIFICEREN & AANNAMES VOORKOMEN

SPECIALIST

Als enige echte specialist in het vakgebied leer je dat wat er echt toe doet!

EXPERTS

Onze trainers zijn al jaren dagelijks werkzaam in het vakgebied en nemen je tijdens de opleiding mee in hun ervaringen. 

T-SHAPED SKILLS

Ontwikkel specialistische kennis gecombineerd met de vaardigheden die je nodig hebt!

CERTIFICAAT

Ontvang bij afronding van deze opleiding een certificaat van deelname op hbo niveau. 

Volg de workshop: Specificeren en aannames voorkomen en groei als professional

Wil jij handvatten krijgen om te zorgen dat je de vraag achter de vraag achterhaalt en groeien in je bewustwording van waar je aan moet denken bij het specificeren van wijzigingsverzoeken? Wil je scherper worden bij het vertalen van de business behoefte naar oplossingsrichtingen in de informatievoorziening? Dan kan deze workshop jou helpen!

Als Functioneel Beheerder krijg je veel wijzigingsverzoeken binnen waarbij de business om een oplossing vraagt. Is de gevraagde oplossing echter wel wat er werkelijk nodig is? Wat is de onderliggende behoefte? En wat is de meerwaarde ervan voor de organisatie en haar klanten? Pas als je de werkelijke behoefte hebt achterhaald kun je in oplossingsrichtingen gaan denken en deze specificeren richting de partij die de oplossing kan maken. We oefenen met doorvragen en met het afwegen van de verschillende alternatieven, maar ook met het zo specifiek mogelijk vertalen van de wens naar de gewenste oplossing.

PROGRAMMA

  • Aannames ontdekken en voorkomen

  • Opstellen user stories 

  • Doorvragen op meerwaarde en alternatieve mogelijkheden

  • Filteren en wegen van 1 of meerdere alternatieven

  • Specificeren functionele en niet-functionele eisen

 

ONZE TRAINER

Mirjam Bekkenkamp

Een leven lang leren en ontdekken, dat is wat Mirjam drijft. Haar nieuwsgierigheid en leergierigheid zorgen ervoor dat zij op veel gebieden kennis verzamelt en zij brengt dit graag over op anderen om samen de wereld van informatiemanagement te verbeteren. Met ervaring in het vakgebied informatiemanagement is zij in staat om de praktijk en de theorie snel aan elkaar te verbinden en vooral te zorgen voor een interessante en praktijkgerichte inhoud. Zo worden er direct handvatten gecreëerd waarmee men in de praktijk direct aan de slag kan. Mirjam is geregistreerd levens- en loopbaancoach, teamcoach en afgestudeerd als psycholoog-trainer. In die hoedanigheid heeft zij binnen tientallen organisaties functioneel beheer teams geholpen een professionaliseringsslag te maken.

PLANNING & KOSTEN

De workshop duurt een dagdeel (3 uur), start om 9:30 uur en eindigt om 12:30 uur. Na jouw inschrijving ontvang je van ons een bericht voor het samenstellen van de planning. De kosten van deze workshop bedragen € 399,- (excl. btw).

SCHRIJF JE IN VOOR DE WORKSHOP

Vul het onderstaande formulier in om je in te schrijven voor de workshop Specificeren & aannames voorkomen. Na jou inschrijving nemen we contact met je op voor meer informatie. Wanneer we minimaal 5 deelnemers hebben voor een workshop gaan we van start. Wil je nu direct een workshop volgen? Neem dan contact op met Janouk voor de mogelijkheden.